Tema 6: Maquinari TIC

Bona nit lectors 🙋😄

En aquesta entrada vos comptaré el valor afegit de les TIC a l'educació. Els aparells electrònics que poden ser utilitzats avui dia a classe i que ofereixen una gran varietat de possibilitats educatives són nombrosos. Per exemple, la tauleta tàctil i la pissarra digital.


D'una banda, la tauleta tàctil pot utilitzar-se com a llibre de text digital, com a llibre electrònic i també com a alternativa als ordinadors. Per tant, ens trobem davant d'una eina que pot ser utilitzada de diferent manera i amb diferents finalitats. A més, degut a que es tracta d'un dispositiu petit i manejable, ofereix grans avantatges.
M'agradaria destacar els següents: assegura un increment de la motivació i la bona disposició d'aprenentatge, permetent accedir a una gran varietat i nombre de continguts així com, explorar instàncies d'aprenentatge contextual, però, com inconvenients, cal dir que comptem amb una capacitat limitada per emmagatzemar arxius, la qual cosa provoca una limitació en molts centres escolars i en les llars dels xiquets. 

D'altra banda, les pissarres digitals funcionen com a suport a les explicacions del professorat, a les exposicions públiques d'estudiants i també, com a suport, en els debats. 
Una idea molt important és que anima els alumnes a participar i a intervindre de manera activa en el procés d'ensenyança-aprenentatge, fent, d'aquesta manera, que el docent es mantinga en segon lloc i que siga el propi alumne el que vaja construint el seu propi aprenentatge. 

Per a concloure, faré una autoreflexió, si m'ho permeteu, de la utilització de les TIC a les aules. Considere que les tecnologies de la informació i la comunicació s'han de veure com una eina de suport i pretenen ajudar al docent per a que l'estudiant tinga més elements per a enriquir el seu procés d'ensenyament-aprenentatge. Com a professionals del àmbit educatiu hem de conèixer les noves possibilitats didàctiques que ofereixen les TIC e intentar fer una bona combinació entre tecnologia i metodologia ja que no servix de res treballar amb una pissarra digital si la metodologia no és l'adequada. 

Que vos pareixeria impartir classes en el futur com el model que vos presente en el següent vídeo?



Potser haurem d'arriscar-nos.

Salutacions volguts internautes,

Nazaret.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TEMA 2: La llengua i les TIC

TEMA 4. Informació a Internet

Tema 4. Informació a Internet